5 feitjes die je nog niet wist over de nieuwe Volkswagen ID.Buzz & ID.Buzz Cargo

Het was even wachten, maar ze staan nu toch echt bij ons in de showroom: de nieuwe Volkswagen ID.Buzz en de bedrijfswagenversie, de Volkswagen ID.Buzz Cargo. De modellen zijn een moderne interpretatie van de klassieke Volkswagen T1, compleet in een hedendaagse uitvoering. En wist je al dat de Volkswagen ID.Buzz boordevol innovaties en duurzame oplossingen zit? Wij vertellen je 5 verrassende feitjes over de VW ID.Buzz en ID.Buzz Cargo die je vast nog niet wist.

1 - Het interieur van de nieuwe Volkswagen ID.Buzz bestaat uit zee-afval en PET-flessen

De ID.Buzz en ID.Buzz Cargo passen perfect in de duurzame koers die Volkswagen aan het varen is. Het merk heeft als doelstelling om in 2030 zijn CO2-uitstoot per verkochte auto met 40% terug te dringen. Bij het samenstellen van de materialen van het interieur in ID.Buzz is VW dan ook niet over een nacht ijs gegaan. In de ID.Buzz vind je geen leder of andere dierlijke materialen. De stoelen, het tapijt en de hemelbekleding zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stoelen van de ID.Buzz. Die is van SEAQUAL® YARN-bekleding voorzien, die voor 10% van plasticafval uit zee is gemaakt en voor 90% van gerecyclede PET-flessen. Met dit materiaal wordt de uitstoot van CO2 met 32% teruggedrongen. Ook de ArtVelours Eco-bekleding bestaat voor 71% uit gerecyclede producten.

2 - De Volkswagen ID.Buzz leert zelf op de weg te blijven

De Volkswagen ID.Buzz is voorzien van het innovatieve systeem Travel Assist. Hiermee kan de bus binnen de rijstrook blijven rijden en automatisch voldoende afstand houden tot zijn voorganger. Met de laatste generatie van dit vernuftige systeem functioneert dit ook wanneer er maar beperkt rijstrookmarkeringen op de weg zijn. Daarvoor gebruikt de VW ID.Buzz zwermdata van andere Volkswagens. De geanonimiseerde zwermdata komt van honderdduizenden andere auto’s en bedrijfswagens binnen de Volkswagen Groep. Deze auto’s die met deze technologie zijn uitgerust, slaan bijvoorbeeld kaarten en specifieke kenmerken uit de omgeving op – zoals markeringslijnen en verkeersborden – en sturen deze info uit zichzelf naar de cloud. Van daaruit worden individueel aangepaste gegevens verzonden naar andere Volkswagens. Hiermee rijden de ID.Buzz en ID.Buzz Cargo ook eenvoudig op provinciale wegen zonder rijstrookmarkeringen. 

3 - De VW ID.Buzz en ID.Buzz Cargo lijken compact, maar zijn verrassend ruim

Volkswagen wilde bij het ontwerpen van de ID.Buzz het compacte karakter van de originele T1 in gedachten houden. Ondanks dat is het VW gelukt om binnenin zeeën van ruimte te creëren. Dat komt omdat er extra is gefocust op een ruimtebesparende indeling. Zo vind je in de VW IDBuzz personenversie naast ruimte voor 5 personen ook plek voor 1.121. liter aan bagage. Daar kan je heel wat spullen in meenemen! Ook in de ID.Buzz Cargo is ‘ruimte’ het toverwoord, ondanks de compacte afmetingen. Met zijn laadruimte van 3.9 kubieke meter, maximale laadruimte van 2,2 meter en maximale laadvermogen van 650 kilogram is hij geschikt voor iedere klus. Plaats je twee europallets zijwaarts dan passen ze er gemakkelijk in.  

4 - De ID.Buzz geeft stroom terug aan het net

Lees je dat nou goed? Geeft de Volkswagen ID.Buzz stroom ‘terug’ aan het net? Zeker weten! De nieuwe Volkswagen ID.Buzz is voorzien van een zogenaamde bidirectionele laadfunctie. Daarmee kan de ID.Buzz twee kanten opladen en wordt je auto een soort van stopcontact. Met een volledige actie rijdt de personenversie van de ID.Buzz overigens 413 kilometer ver. De ID.Buzz Cargo is zelfs goed voor een actieradius van 424 kilometer, waarbij de accu binnen en half uur tot 80% opgeladen is. Klinkt goed, nietwaar? 

5 - Volkswagen traint jou om de ID.Buzz optimaal te gebruiken

Kies je voor de nieuwe Volkswagen ID.Buzz dan heeft het merk iets heel handigs: zij trainen je om het meeste uit je nieuwe aanwinst te halen. Elektrisch rijden verschilt van rijden met een conventionele auto. Daarom biedt VW een ID.Buzz gebruikerstraining, zodat jij het maximale uit je elektrische bus haalt. Tijdens deze training leer je onder andere: 

✔️ Hoe je de maximale actieradius van de ID.Buzz optimaal benut
✔️ Hoe de vele slimme rij-assistenten werken
✔️ Hoe je jouw mobiele telefoon verbindt en hoe je alle connectiviteitsopties gebruikt

Meer te weten komen over de nieuwe ID.Buzz?

De nieuwe Volkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo zijn vanaf nu in onze Volkswagen- en VW Bedrijfswagenshowroom te zien. Het is bovendien ook mogelijk om vrijblijvend een proefrit te maken. Kom je binnenkort bij ons op de koffie? 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.