De vernieuwde Volkswagen Golf staat nu in onze showroom

De Golf viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De laatste versie is met ingang van vandaag te zien én te rijden bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. De Golf hatchback en Variant zijn leverbaar met TSI turbo-benzinemotoren, eTSI mild-hybride en state-of-the-art plug-in hybrideversies. Zowel de hatchback als de extra ruime Variant is er direct ook als sportieve en rijk uitgeruste R-line Edition.

De vernieuwde Volkswagen Golf heeft naast een aangescherpt design diverse andere pluspunten. Zo beschikken alle modellen over geavanceerde LED-verlichting, een eenvoudig te bedienen multimediasysteem van de nieuwste generatie inclusief een groot (32,8 cm) centraal geplaatst touchdisplay en ChatGPT-integratie. De Golf Variant biedt daarbij het gemak van extra ruimte. De inhoud van de bagageruimte bedraagt met de achterbank (40/60) in gebruik al 611 liter. Door de achterbank in zijn geheel neer te klappen groeit de bagageruimte tot maar liefst 1.642 liter. 

De nieuwe Golf start met TSI- en eTSI-motoren

De 85 kW/116 pk sterke 1.5 TSI turbo-benzinemotor vormt de basis van de motorenrange. De viercilinder biedt veel souplesse en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De aanduiding 1.5 eTSI straat voor de mild-hybridevarianten. Deze kunnen energie die bij het afremmen vrijkomt opslaan in een accu. Daarmee wordt ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor mogelijk. De 1.5 eTSI is er naar keuze met 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk. Bij beide is de comfortabele automatische DSG-transmissie standaard. De Golf is ook al te bestellen als eHybrid 50 Edition met een elektrische range tot wel 143 km (!) en de mogelijkheid tot snelladen.

Complete VW Golf

De vernieuwde Golf is direct leverbaar in diverse uitvoeringen. Zelfs het basismodel biedt de luxe van LED-verlichting, elektrisch verstelbare/inklapbare spiegels, de Digital Cockpit Pro, het multimediasysteem Ready to Discover (32,8 cm touchdisplay), Climatronic automatische airconditioning en draadloze smartphone-integratie. Ook voorzieningen die de veiligheid en het comfort ten goede komen, zoals parkeersensoren voor en achter, de Adaptive Cruise Control en Lane Assist zijn altijd inbegrepen.Uitbreiding voor de sportieve Golf-rijder: de R-line Edition

De vernieuwde Golf en Golf Variant zijn er direct ook in de sportieve en extra luxe R-line Edition-uitvoering. Dit is de Golf die je wilt hebben, want de populairste opties zitten er standaard op. Die biedt veel luxe in de vorm van donker getinte ramen achter, Keyless Access, metallic lak, de draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons en een alarmsysteem. Die luxe wordt aangevuld met sportieve R-Line highlights, waaronder 18 inch lichtmetalen velgen, LED Plus-verlichting, verwarmde Top-sport voorstoelen, R-line bekleding en een multifunctioneel met leder bekleed en verwarmbaar stuur. De rijhulpsystemen Travel Assist en Side Assist zijn eveneens inbegrepen. De Golf R-Line Edition is er met de 1.5 TSI (110 kW/150 pk) vanaf € 43.990*. De eTSI mild-hybride (85 kW/115 pk) is er vanaf € 44.490*. De versie met 110 kW/150 pk sterke 1.5 eTSI is er vanaf € 46.490. De meerprijs voor de Variant bedraagt in alle gevallen € 1.000.

Scoren met de nieuwe Golf Oranje Edition

De prijslijst van de vernieuwde Golf start bij € 34.990*. Voor dat bedrag is tijdelijk ook de Golf Oranje Edition leverbaar, uitsluitend als hatchback. Deze ter ere van het EK voetbal ontwikkelde uitvoering valt op met luxe zaken als LED Plus koplampen, donker getint glas achter, 18 inch lichtmetalen velgen, metallic lak en comfortstoelen. De draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, achteruitrijcamera, Keyless Acces en de elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels maken hem heel praktisch. De Golf Oranje Edition is er met de 85 kW/116 pk sterke 1.5 TSI vanaf € 34.990*. 

Bekijk de Golf met eigen ogen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheersbijdrage. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.