Vernieuwde CUPRA Formentor maakt rijplezier bereikbaar vanaf € 44.990*

 

 

  • Nog meer karakter en dynamiek 
  • Krachtige plug-in hybridetechnologie, twee vermogensvarianten
  • Electrifying performance: focus op rijplezier, elektrisch rijbereik tot zelfs 119 km**
  • Formentor VZ-modellen nu te bestellen, Essential en Business volgen deze zomer

De ingrijpend vernieuwde Formentor zet het sportieve CUPRA-karakter nog sterker aan. Hij onderscheidt zich nu nog nadrukkelijker met een expressiever uiterlijk, een stijlvol en hoogwaardig interieur en het allerlaatste op het gebied van connectiviteit en infotainment. De nieuwste plug-in hybridetechnologie is krachtig én heeft een grotere elektrische range van maximaal 119 km**. Daarmee gaan exclusieve sportiviteit  en praktische voordelen voor alledag naadloos samen. De vernieuwde CUPRA Formentor biedt keuze uit twee vermogensvarianten en vier uitrustingsniveaus. De prijzen beginnen bij € 44.990*. 

Net als de recent vernieuwde CUPRA Leon-serie krijgt ook de Formentor het kenmerkende, vernieuwde CUPRA familiegezicht - met de sharknose en de koplampen met driehoekige LED-units. Eveneens nieuw zijn de doorlopende achterlichten (eveneens met driehoek-design), inclusief een verlicht merklogo. In het interieur benadrukken sport-, kuip- of zelfs Sabelt CUP-kuipstoelen en het nieuwe supersportstuur de sportieve eigenschappen  van de Formentor. Het infotainmentsysteem is nog eenvoudiger te bedienen dankzij het grotere (12,9 inch/33 cm) centrale touchdisplay met verlichte ‘slider bar’. Daarbij kan de bestuurder functies naar keuze toevoegen aan vrije widgets.

Forse elektrische range

CUPRA heeft de plug-in hybridetechnologie van de Formentor naar een nog hoger niveau getild. De aandrijflijn met 1.5 TSI turbobenzinemotor en elektromotor wordt nu gecombineerd met een 19,7 kWh accu. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is de Formentor daarmee goed voor een elektrische range van maximaal 119 km**. De accu is bovendien snel te laden met maximaal 50 kW. 

CUPRA-rijplezier

De vernieuwde Formentor is er naar wens met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. De krachtigste (VZ) uitvoeringen accelereren daarmee in 7,0 seconden van 0-100 km/u en halen een topsnelheid van 220 km/u. Voor een optimale mix van comfort en dynamisch rijplezier beschikken alle nieuwe modellen over een zestraps automatische DSG-transmissie en een elektronisch sperdifferentieel.

Vier uitvoeringen

De vernieuwde Formentor is er om te beginnen in de Essential-uitvoering met de 150 kW/204 pk sterke aandrijflijn. Standaard zijn Full LED-verlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, draadloze smartphone-integratie en -oplaadmogelijkheid, een multimediasysteem met het grote centrale touchdisplay, automatische airco (3 zones), parkeersensoren (voor & achter) en de Predictive Adaptive Cruise Control. De Formentor Business, eveneens met 150 kW/204 pk, voegt daar een achteruitrijcamera, ‘wrap- around’ sfeerverlichting, elektrisch bediende achterklep met voetbediening, alarmsysteem en Keyless Entry & Go aan toe. 

De Formentor met de 200 kW/272 pk sterke VZ-aandrijflijn is er in twee smaken. De VZ Performance heeft alle genoemde features plus 19 inch lichtmetalen velgen, kuipstoelen (bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie), luxe Dinamica-bekleding en Dynamic Chassis Control.

Topmodel

Het absolute topmodel, de Formentor VZ Extreme, laat geen wensen open. Hij is nóg sportiever met onder meer specifieke VZ-lichtmetalen velgen, Matrix LED–koplampen, het Performance Brembo remsysteem en Sabelt CUP-kuipstoelen. Het Sennheiser sound system staat voor een onovertroffen geluidservaring. Travel Assist, fileassistent en de automatische inparkeerfunctie dragen bij aan een veilige, ontspannen rijervaring.

Prijzen vanaf € 44.990*

De Formentor VZ Performance en VZ Extreme met de 200 kW/272 pk sterke aandrijflijn zijn nu te bestellen via cupraofficial.nl of bij de zes CUPRA Garages. Binnenkort zijn ook de Formentor Essential en Business te bestellen. Dit zijn alle vanafprijzen:

  • CUPRA Formentor Essential: € 44.990*
  • CUPRA Formentor Business: € 46.190*
  • CUPRA Formentor VZ Performance: € 50.990*
  • CUPRA Formentor VZ Extreme: € 56.990*

De vernieuwde Formentor is nu al te zien in de CUPRA City Garage Rotterdam en spoedig in alle overige CUPRA-vestigingen. Een proefrit is te plannen vanaf 20 juli aanstaande, via www.cupraofficial.nl.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.