CUPRA Born verder verfijnd, Performance- en 77 kWh-versies fors scherper geprijsd

 

  • Accucapaciteit instapversie gegroeid naar 59 kWh, versies met 77 kWh accupakket nu altijd uitgevoerd als 5-zitter
  • Voortaan leverbaar als Essential (59 kWh), Business en Performance (59 kWh of 77 kWh)
  • Vergroot 12,9 inch display en premium Sennheiser audiosysteem met tien speakers en subwoofer

Als het eerste volledig elektrische model van CUPRA neemt de Born een bijzondere positie in binnen de line-up van het merk. De sportieve hatchback heeft vanaf het begin de harten van autoliefhebbers veroverd en een sterke fanbase opgebouwd. Nu is de Born verder verfijnd, met méér accucapaciteit, een nieuw kleurenpalet en een nog completere standaarduitrusting. Bovendien is de line-up van uitvoeringen aangepast, waarbij de Performance- en 77 kWh-versies sterk in prijs zijn verlaagd. 

CUPRA introduceert een reeks verbeteringen en aanpassingen die zowel de prestaties als het rijcomfort van de Born verder optimaliseren. Daarnaast zijn de prijzen verder aangescherpt, waarmee dynamisch elektrisch rijden nog toegankelijker is geworden. 

Meer accucapaciteit

CUPRA heeft de batterijtechnologie van de Born verder verbeterd. De standaard accucapaciteit bedraagt nu 59 kWh, met een beoogd rijbereik tot 427 kilometer**. Optioneel is er nog steeds de keuze voor de grotere 77 kWh-variant met maximaal 551 kilometer** aan rijbereik. Deze laatste versie is vanaf nu altijd uitgevoerd als een 5-zitter (voorheen vier zitplaatsen). Voor extra efficiëntie en duurzaamheid is een warmtepomp voor alle uitvoeringen voortaan als optie beschikbaar.

Aangescherpte uitvoeringen 

Ook de line-up van de CUPRA Born is gewijzigd. Daarmee vervalt de Impulse als instapmodel en start het gamma nu met de Essential (59 kWh), gevolgd door de Business en Performance, beide naar wens met een 59 kWh of 77 kWh accupakket. Alle drie leveren ze een vermogen van 170 kW/231 pk.

Intensere audiobeleving dankzij Sennheiser

Het navigatie- en infotainmentscherm van de CUPRA Born is vergroot van 12 inch naar 12,9 inch, wat zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring. Daarnaast wordt het Beats Audio systeem vervangen door een high-end audiosysteem van Sennheiser, met tien speakers en een subwoofer.

Oog voor detail

Ook het uiterlijk van de Born is vernieuwd. Zo zijn de 59 kWh-versies standaard voorzien van 19 inch ‘Typhoon Silver’ velgen met een aerodynamisch ontwerp, terwijl de 77 kWh-uitvoeringen worden voorzien van fraaie 20 inch ‘Hurricane Black’ velgen. Standaard wordt de Born voortaan geleverd in Geyser Silver (metallic), terwijl Vapor Grey nu als Exclusieve kleur te kiezen is. Het kleurenpalet wordt verder aangevuld met Midnight Black als nieuwe optie voor alle uitvoeringen, als vervanger voor de kleuren Quasar Grey en Rayleigh Red die niet langer te kiezen zijn.

Tot € 4.000 in prijs verlaagd

Het vernieuwde CUPRA Born-gamma is nu te bestellen via cupraofficial.nl of bij één van de zes CUPRA Garages. Daarbij valt op dat de prijzen van de Performance-versies en de uitvoeringen met het 77 kWh accupakket fors zijn aangescherpt, tot zelfs € 4.000 in het geval van de Born Performance met het 77 kWh accupakket. Dit zijn de nieuwe vanafprijzen:

  • CUPRA Born Essential (59 kWh): € 38.990*
  • CUPRA Born Business (59 kWh): € 39.990*
  • CUPRA Born Business (77 kWh): € 44.990*
  • CUPRA Born Performance (59 kWh): € 42.990*
  • CUPRA Born Performance (77 kWh): € 47.990*

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.