Hoge NCAP-scores voor de Audi Q6 e-tron - de Sportback laat zich zien.

De gerenommeerde Europese crashtest-instantie Euro NCAP heeft de Audi Q6 e-tron de hoogste veiligheidsscore van vijf sterren toegekend. De elektrische middenklasse-SUV van Audi werd beoordeeld in de categorieën ‘bescherming van volwassen inzittenden’, ‘veiligheid van kinderen’, ‘bescherming van kwetsbare weggebruikers’ en ‘standaard beschikbare assistentiesystemen’. Op alle fronten noteerde hij uitstekende resultaten, die tegelijkertijd ook van toepassing zijn op de nieuwe Audi Q6 Sportback e-tron, die binnenkort zijn wereldpremière beleeft.

De testers van Euro NCAP waarderen de bescherming van volwassen inzittenden met 91 procent, bijna de maximaal haalbare score, waarmee ze aangeven dat de Q6 e-tron optimale bescherming biedt. Voor het eerst in een Audi-model werden ‘post-crashfuncties’ (inclusief reddingsdata voor hulpdiensten en e-call) beoordeeld, waarbij de Audi Q6 e-tron zeer goed scoort.

Best in Class - dat is de nieuwe Q6.

Met een score van 92 procent in de categorie ‘kindveiligheid’ is de Audi Q6 e-tron modelfamilie momenteel ‘Best in Class’ onder alle tot nu toe geteste auto’s in 2023 en 2024. Functies die verder gaan dan de vereisten dragen hieraan ook bij. Zo is de Q6 e-tron één van de weinige modellen in deze klasse met drie ‘i-Size-zitplaatsen’, twee achterin en één op de voorpassagiersstoel. ‘i-Size’ is een Europese veiligheidsnorm voor kinderzitjes die in 2013 werd ingevoerd en die ongelimiteerde compatibiliteit tussen kinderzitje en auto garandeert. De voorste passagiersstoel in de Audi Q6 e-tron is uitgerust met automatische uitschakeling van de passagiersairbag voor naar achteren gerichte kinderzitjes; de auto ‘begrijpt’ wanneer die moet worden uitgeschakeld. De beveiligingssystemen zijn verder verbeterd voor de plaatsing van kinderzitjes en bieden optimale bescherming voor kinderen van uiteenlopende lengtes.

Voertuigveiligheid is een topprioriteit bij Audi, waar 220 experts jaarlijks meer dan 1.000 complexe crashtests en zo’n 20.000 virtuele ongeval-simulaties uitvoeren, en voortdurend werken aan nieuwe veiligheidsfuncties.

Debuut van de nieuwe Audi Q6 e-tron Sportback.

De Euro NCAP-testresultaten gelden niet alleen voor de SUV-versie van de dit jaar gelanceerde Audi Q6 e-tron, maar ook voor de Sportback-variant die in 2025 op de markt komt, plus de respectievelijke S-modellen. Op 14 oktober aanstaande presenteert Audi op de Autosalon van Parijs 2024 als wereldprimeur de Sportback-versie van de Q6 e-tron.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie Audi.nl.